Скопие – перлата на Македония от Плевен

Скопие – перлата на Македония

Дата:22.05.2021 до 23.05.2021-98лв от Плевен

31.07.2021 до 01.08.2021-98лв от Плевен

11.09.2021 до 12.09.2021-98лв от Плевен

Скопие е привлекателна дестинация за много туристи. Паметниците на културата, музеите и хубавата кухня го превръщат в желана дестинация за екскурзия.

 

Скопие е столицата на Република Македония. Разположен на двата бряга на река Вардар.

Програма: 1ви ден- Отпътуване от гр.Плевен в 04:00ч по посока Кюстендил-Крива Паланка- Скопие.Пристигане около 14:00ч в Скопие, град на паметници – Скопие стана популярен с множеството паметници. Централният площад Македония е буквално засипан с монументи на различни исторически личности – цар Самуил, Юстиниан Велики, Гоце Делчев, Кирил и Методий, Даме Груев и още много други. Най-внушителният от всички разбира се е паметникът на Александър Македонски с височина 22 метраСкопска чаршия – ако не сте по забележителностите, посетете Скопската чаршия, запазена от времето на Османската империя. Тук можете да обядвате и да разгледате много малки магазини и работилници.
Музей на Холокоста – един от най-забележителните музеи в града е този на Холокоста. Входът е безплатен. Както на повечето подобни места, снимането е забранено. Музеят е пълен със снимки, картини и подробни обяснения за историята на евреите по света и в Македония в частност. Музеят и в близост до централния площад. Камен мост над Вардар – мостът свързва стария и новия град. Камен мост е символ на Скопие и дори е изобразен на герба на столицата. Къща-музей на Майка Тереза – се намира в централните части на Скопие. Сградата е издигната на мястото, на което Майка Тереза, родом от Скопие, си играела като дете. До къщата-музей има неин паметник. Къщата-музей е открита през 2009г. по повод 100 години от рождението на Майка Тереза. Настаняване в хотел”VIP hotel” или подобен. По желание вечеря в  механа срещу допълнително заплащане .

 

2ри ден-Закуска.Свободно време. Отпътуване за България в 11:00ч. Пристигаме в София около 19:00ч
Цената включва: транспорт,1 нощувка със закуска, медицинска застраховка,водач от фирмата през цялото време.

Цената не включва:    вечеря в механата  40лв включена храна ,жива музика и неограничени алкохолни и безалкохолни напитки , лични разходи

За тръгване от Плевен се доплаща 20лв

Пътува се само с лична карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.