СЕДЕМ ДНЕВНА ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА/РИМИНИ/

ПОЧИВКА В РИМИНИ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА САМО С АНТИГЕНЕН ТЕСТ

Дати след конкретно запитване!


Програма на пътуването:
1 ден
Полет
от летище Варна за Бергамо 18:55ч и кацане в Италия в 20:55ч. Настаняване в хотел в района на Бергамо. Нощувка.
2 ден
Закуска.
Отпътуване за Римини 350км.Настаняване в хотела.Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободен ден
за плаж.Или полудневна екскурзия до Урбино/4 часа продължителност/:Урбино, въпреки скромния си мащаб, е един от най-живописните, многостранни и интересните градове в Италия. С дълбоки исторически корени и редица впечатляващи постижения градът е бил и остава важен културен и образователен център на региона Марке от стотици години. Благодарение само на Урбино, Италия привлича милиони туристи всяка година.

Ще имам е възможност в Урбино да се насладим на уникалната средновековна архитектура, ще видим безценни исторически паметници. И не на последно място , ще видим и къщата, в която се е родил самият велик Рафаил,Връщане в хотела в ранният след обяд ,свободно време.Вечеря. Нощувка.
4 ден
Закуска. Свободно време за плаж.Или по желание полудневна екскурзия до Равена/4 часа продължителност/, където ще видим мавзолея на Гала Плачида, църквата Сан Витале, баптистериото на епископ Неон, които приютяват най-ценните византийски мозайки в Италия – славата на Равена, мавзолея на Данте, базиликата Св. Франциск връщане в хотела.След обяд възможност за плаж. Вечеря. Нощувка
5 ден
Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за полудневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сан Марино/продължителност около 5 часа/. Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи в Сан Марино. Екскурзията се организира при минимум 20 туристи. Екскурзията включва разглеждане на Сан Марино – една от най-малките държави в света: Палацо дел Говерно, базиликата Сан Марино, разходка по крепостните стени, от които се откриват незабравими гледки към Адриатическо море. Завръщане в хотела.Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
6 ден
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Болоня и Маранело продължителност 8-9 часа (срещу доплащане, с включени транспорт и екскурзоводско обслужване в Болоня и Маранело). Екскурзията се организира при минимум 20 туристи. Екскурзията включва разглеждане на Болоня разходка до Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата Сан Петронио, наклонените кули раният след обяд отпътуване за Маранело,където ,ще имамате възможността да посетите музея на Ферари/входната такса не е включена в цената на екскурзията . Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден
Закуска. Свободен ден за плаж до обяд ,освобождаване на хотела и отпътуване за Бергамо.Настаняване в хотела. Нощувка.
8 ден
Закуска.

Отпътуване за едно от ледниковите езера на северна Италия – Изео. Именно в град Изео ,ще се раходим по крайбрежната алея на езерото и ще се насладим на живописните пейзажи,които ни предлага езерото. Ще имаме свободно време за обяд ,след което се връщаме към Бергамо.А които не желае да посети тази екскурзия,ще има свободно време в Търговски център Орио ал Серио до 13:30ч след което ще отпътуваме заедно за центъра на Бергамо,за да направим една туристическа обиколка ,на един от старите и привлекателни градове в Северна Италия,ще се качим на крепоста или така нареченият Стар грда,ще посетим катедралата на Бергамо и ще се полюбуваме на красивите гледки,който ни предлага града.Свободно време за шопинг.Трансфер до летището в 18:00ч Полетът е в 20:50ч. Кацана на летище Варна 00:10ч.

Офертата включва:
• самолетен билет Варна-Бергамо-Варна с Уиз ер
• 5 нощувки със 5 закуски на блок маса и 5 вечери по меню в хотел Cliff 3 * или Сакрамора 3* Rimini (на 150 метра от плажа) или подобен в района на  Римини;

2 нощувка със закуска в района на Бергамо в хотел 3*

Туристическа програма в Бергамо
• медицинска застраховка с лимит 2000лв.


Офертата не включва:
• туристическа такса – 2 евро на ден (задължително доплащане);

Трансфер от Бергамо до Римини-40 евро в двете посоки
• втори ръчен багаж – 35 евро, при наличност за двете посоки;
• чекиран багаж 20кг – 65 евро при наличност;
• целодневна екскурзия до Урбино-20 евро
• целодневна екскурзия до Равена-20 евро
• полудневна екскурзия до Сан Марино – 25 евро;
• целодневна екскурзия до Болоня и Маранело – 35 евро;
• придружител от фирмата по време на пътуването и престоя.

Ако се изисвка тест за влизане в Италия по време на почивката то за там се признават антигенните тестове ,чиято цена е около 30лв.Същото важи и за влизане в България,като за влизане в България ,ако човек има сертификат ,че е ваксиниран ,не се изисква тест..Фирмата има договор с лаборатория Рамус за ползване на отстъпка.

Всички допълнителни екскурзии се завяват и плащат при сключване на договора.