ПОЧИВКА В КОСТА БРАВА/ИСПАНИЯ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ с полет от Варна

дата със седем нощувки:

3.08-10.08.2021г-1089лв

18.09-25.09.2021-929лв

25.09-2.10.2021-769лв

дати с четири нощувки:

3.08-7.08.2021-779лв

21.09-25.09.2021-669лв

28.09-2.10.2021-579лв

дати с три нощувки:

7,08-10,08.2021-589лв

18.09-21,09,2021-559лв

25.09-28.09.2021-499лв

За дата с 4 нощувки,като допълнителни екскурзии ,ще могат да се проведат всички ,които са до Барселона ,Емпуриябрава и Монсерат.

За дати с три нощувки,като допълнителни екскурзии,ще могат да се проведат,само тези ,които са до Барселона.

Офертата включва:
• Самолетен билет Варна – Барселона – Варна на Wizz Air, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40x20x25см);
• 3, 4 или 7 нощувки със закуски и вечери на шведска маса в Хотел Reymar*** (през Август) илио Tropic Park**** (през Септември);
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването (при минимум 15 записани).

Офертата не включва (задължително доплащане):
• Курортна такса – 2 евро на ден на човек.

Допълнителни услуги (заплащат се към туроператора):
• Трансфер летище – хотел – летище – 40 евро;
• Допълнителен ръчен багаж (55х40х20см) – между 20 и 30 евро;
• Посещение на Магическите фонтани – 30 евро;
• Еднодневна екскурзия до Барселона – 40 евро;
• Еднодневна екскурзия до Барселона, парка Гюел, Монджуик и Цитаделата – 45 евро;
• Еднодневна екскурзия до Княжество Андора – 45 евро;
• Полудневна екскурзия до Монсерат – 40 евро;
• Еднодневна екскурзия до Емпуриябрава и Лорет дел Мар – 40 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти.

Програма на пътуването:

1 ден
Полет от Варна до Барселона в 06:20ч. Посрещане на групата на летището в Барселона в 08:50ч. Трансфер (доплаща се) до Коста Брава. Настаняване в хотел след 14:00ч. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време за плаж. По желание – нощна панорамна обиколка на Барселона и посещение на Магическия фонтан. Връщане в хотел късно вечерта. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия с доплащане до Княжество Андора – малка страна в Югозападна Европа, разположена между Франция и Испания в източната част на Перинеите. Андора е зона за безмитна търговия, поради което много туристи идват тук, за да се разходят по магазините и да направят своите покупки. Туристическа програма и разходка в столицата Андора ла Вела. Връщане в хотела вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. При варианта с 3 нощувки – трансфер до летището (доплаща се) и полет за Варна. При вариантите с 4 и 7 нощувки – възможност за допълнителна екскурзия до Барселона (доплаща се). Посещение на парка Гюел, който се е превърнал в един от символите на Барселона. Посещение на хълма Монджуик, за да разгледаме спортните съоръжения използвани за Олимпийските игри през 1992г. Посещение на парка Цитаделата, в който се намират Зоологическата градина, Водната каскада един прекрасен фонтан и Триумфалната арка. По желание – посещение на стадион Камп Ноу. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. При варианта с 4 нощувки – трансфер до летището (доплаща се) и полет за Варна. При варианта със 7 нощувки – възможност за еднодневна екскурзия до Барселона (по желание и срещу доплащане). В този ден ще тръгнете по Стъпките на Гауди – геният на съвременната архитектура, който преобръща представите за пространство. За него ъгли не съществуват – всичко е овали. Обиколката започва с разглеждане на катедралата Саграда Фамилия (отвън) – най-грандиозният проект на Гауди, който е започнат преди повече от 100г и ще бъде завършен най-вероятно през 2026г. Ще преминете през една от най-луксозните улици в Барселона, Пасаж де Грация, където се намират две от творенията на Гауди – Каса Мила и Каса Батльо. Разходката продължава към площад Каталуня, от който ще се отправите към Готическия квартал – най-старата част на града, където може да седнете в някое от заведенията, за да отпочинете и да обядвате. Ще видите и катедралата „Свети Еулалия“. Атмосферата е впечатляваща – така наречените улици са широки, колкото да мине една кола, но за това пък почти след всеки ъгъл ви посреща някой площад; може би в тази част на града площадите са почти колкото улиците. Сградите са каменни, сиви, високи и създават усещането, че сте попаднали в машина на времето. Разходката продължава по улица Ла Рамбла – едно от най-оживените места в града, пешеходна зона с множество заведения и сергии със сувенири, дълга около 1.5км, започваща от площад Каталуния и завършваща във водите на Средиземно море, над които гордо се извисява статуята на Христофор Колумб, висока 40м, на която може да се качите срещу допълнителна такса, за да погледнете Барселона отвисоко. Посещение на мола, а, по желание и срещу доплащане, и на Аквариума – един от най-големите в Европа, с огромни стъклени тунели. Разходката продължава до площад Испания, където се намира Арена де Торос, на която до не толкова отдавна се провеждат кориди, но тъй като в Каталуния коридите вече са забранени, в момента е превърната в огромен мол. Ще видите също тъка и Венецианските кули. Свободно време в Барселона. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия (с доплащане) до планината и едноименния манастир Монсерат. Едно от най-посещаваните места в област Каталуния, където се съхранява статуята на черната дева. Връщане в хотела вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия (доплаща се) до Емпуриябрава. Често наричан „Испанската Венеция“, градът първоначално е построен върху блато и е луксозна туристическа дестинация за богатите и привилегированите на брега на Коста Брава. Той е едно от най-големите яхтени пристанища в света с повече от 40км плавателни канали. Всеки може самостоятелно да си наеме моторна лодка и да се разходи из красивите канали на Емпуриябрава. Свободно време за плажа. Отпътуване в късния следобед за хотела, като на връщане минаваме през Лорет дел Мар, един от най-предпочитаните испански курорти. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден
Закуска. Трансфер до летището в 06:00ч. Полет в 9:25ч. Кацане във Варна в 13:45ч българско врем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.