ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ВРЪХ МУСАЛА САМОКОВ СЕПАРЕВА БАНЯ РЕСИЛИВСКИ МАНАСТИР

ПЛЕВЕН – РЕСИЛОВСКИ МАНАСТИР – САПАРЕВА БАНЯ – САМОКОВ – връх МУСАЛА – ПЛЕВЕН

на 20.08.2022 до 21.08.2022-99лв

Програма:
1 ден –

Тръгване от Плевен в 06:30ч отпътуване за Ресиловски манастир Покров Богородичен“ се намира в северозападното подножие на Рила планина, на около 1,5 км. югоизточно от с. Ресилово. Изграждането на храма, посветен на честния Покров на Божията майка започнало в 1932 г. Тогава бил поставен и основният камък на храма. Отпутуване за Сапарева баня  Градът е известен с неговата гореща минерална и чиста планинска вода, както и с гейзера в центъра на града.  Свободно време за обяд и продължаваме за гр. Самоков възможност за посещение на Църквата „Свети Никола“ . Изградена е 1861 г. и е действащ православен храм. Тя е катедрална църква на бившата Самоковска епархия. В двора на гробищната църква Свети Никола са били гробовете на много видни Самоковски граждани. След намирането на медалион с надпис „Паисий“, при строежа на съседна къща, храмът става един от основните претенденти за място, където е бил погребан самият Паисий Хилендарски. Настаняване в хотел . Нощувка .

2 ден

Закуска/ сух пакет / и отпътуване за Боровец в 07:00ч от където ще продължим с лифт до хижа Ястребец / около 25 мин./ И следват няколко етапа за да се достигне до най-високата точка на Балканския полуостров 2925,4 м. вр. Мусала
етап 1: пешеходен преход от Ястребец до хижа Мусала;
етап 2: пешеходен преход от хижа Мусала до заслона Леденото езеро;
етап 3: изкачване от заслона Леденото езеро до върха.

След това отпътуване за гр. Плевен . Прибиране късно вечерта .

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, планински водач до връх Мусала, 1нощувка и 1 закуска / сух пакет в хотел в Боровец или Самоков  и медицинска застраховка.
Цената не включва: двупосочен билет за лифта от Боровец до Ястребец и обратно около 20-25 ле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.