БРАН БРАШОВ СИНАЯ БУКУРЕЩ

Екскурзия до Бран, Брашов, Синая и Букурещ! 1 нощувка със закуска и транспорт от Плевен,

3,03,2018 до 4.03.2018

Програма:

1 Ден
Отпътуване от Плевен пред ЖПГ в 5:00ч по посока Русе, преминаване на Дунав мост при граничен пункт Русе – Гюргево. Пристигане в Бран към 10:30ч. Посещение на замъка в Бран’, известен още като „Замъка на граф Дракула“. Към 13:30ч отпътуване за Брашов. Посещение на Черната църква (тя е най-голямата готическа църква, строена близо сто години от 1385г. Името й идва след един пожар през 1689г, когато покривът й е унищожен от пламъци и цялата й каменна част е почернена от сажди. Изключително ценни и красиви са каменните й скулптури, украсяващи петте портала на катедралата). Старото кметство, централният площад свободно време за разходка в центъра на града. Настаняване в хотела в Синая. Нощувка.

2 Ден
Рано сутринта посещение на замъка „Пелеш“, лятната резиденция на румънския крал Карол I, смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси не само в Румъния, но и на територията на цяла Европа. Към 11:00ч отпътуване за Букурещ. Пристигане в „Малкия Париж“. Панорамна обиколка на града – Дворецът на Чаушеску – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона (фотопауза); Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922г в памет на загиналите в Първата световна война; площад Виктория; Атинеума – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката, Народния театър; Университета.

Пешеходна разходка в историческият център на Букурещ, който е запазил чара на стария град. Каменните улички приютяват множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града. Тук се намира Старият княжески дворец, построен от Влад Цепеш през XVв., както и най-старата сграда в града – старата княжеска църква на Букурещ. Свободно време в центъра на града. Връщане във Плевен около 23:00ч.

 

Цена:130лв

Цената вклюва:
• транспорт с лицензиран автобус;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Синая;
• пътни такси;
• екскурзоводско обслужване по маршрута;
• медицинска застраховка за лице до 65г.

Цената не включва:
• доплащане за вечеря – 30лв;
• входни такси на посещаваните обекти – Замъкът „Бран’“ – 35 лей,Замъкът „Пелеш“ – 30лей, Черната църква – 10лей, Парламентът – 35лей,Етнографският музей – 15лей.