БУДАПЕЩА ВИЕНА ПРАГА БРАТИСЛАВА

БУДАПЕЩА ВИЕНА ПРАГА БРАТИСЛАВА

30.03.2018-5.04.2018

ЦЕНА 315лв

Първи ден-Отпътуване от Плевен ЖПГ.16:00ч. и София автогара Сердика 18:30ч.за Будапеща.
Втори ден- Пристигане в Будапеща около 08:00 часа. Панорамна обиколка с автобус. Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, , Църквата Св. Матияш,. След това пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци, Свободно време или по желание разходка с корабче по р.Дунав(1ч.).Настаняване в хотела.Нощувка
Трети ден-Закуска.Отпътуване рано сутринта тръгване в 07:00ч.за Виена/245км./. Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод до Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена:Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Двореца Белведере/отвън/, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света;Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание посещение на Пратера след обяд.Нощувка в района на Виена/60км./
Четвърти ден-Закуска.Отпътуване за Двореца Шьон Брун, намиращ се в западната част на Виена: Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтанът на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина.По обяд отпътуване за Прага.Настаняване в хотела.Нощувка.
Пети ден- Закуска.Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15 евро за обиколка + индивидуални слушалки/. Пешеходен тур /около 3,5 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време. Нощувка.
Шести ден-Закуска. Закуска. Отпътуване за Братислава в 7:30часа/330км./Пристигане по обяд за кратка туристическа обиколка на Словашката столица или както я наричат Кралицата на Дунава. . В 18:00ч. отпътуване за България.

Седми ден.Пристигане в София рано сутринта към 6:00ч и в Плевен към8:00ч

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*представител от фирмата по време на пътуването
*транспорт с туристически автобус

*Полет от Братислава до София-само с 10кг малък салонен багаж/42/32/25см/;

*Посещение на Будапеща,Виена,Прага,Братислава
*1 нощувка със закуска в Будапеща
*1 нощувка със закуска около Виена
*2 нощувки в Прага
* медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Пътни такси 25 евро/задължителни/

Панорамна обиколка в Будапеща с местен екскурзовод-15 евро
Панорамна обиколка във Виена с местен екскурзовод -15 евро
Панорамна обиколка в Прага с местен екскурзовод-15 евро.
Трансфер до Двореца Шонбрун-10 евро
Разходи за входни такси по музейте и корабчета.
Разходи от личен характер