ПОСЕЩЕНИЕ НА КАРНАВАЛА В ДЕНЯ НА ТАНЦА НА МАСКИТЕ И ОБЕЗГЛАВЯВАНЕТО НА БИКА

МИЛАНО ВЕНЕЦИЯ  ЛЮБЛЯНА ЗАГРЕБ

със самолет до Милано и връщане с автобус

7.02.2018-11.02.2018-356лв.

Първи ден Полет София –Милано Бергамо в 12:20ч и кацане в Милано Бергамо в 13:30ч местно време.Посрещане на летището от представител на фирмата.След което следва разходка в Милано.Пешеходната обиколка започва от замъка Замък „Сфорцеско“ огромна крепост със няколко високи кули,заобиколена от защитен ров.Преминаваме през замъка,оттам се отправяме по пешеходната зона на Милано ,към площада’’Пиаца дел Дуомо’’площада на който се намира най-голямата готоческа катедрала в света’’Дуомо ди Милано’’.След като разгледаме катедралата се отправяме към Галерията
Виктор Емануил II, това се две малки закрити улички,пресичащи се на кръст,с множество магазинчета.Излизайки от галерията се озоваваме на малък площад на който се намира статуята на’’Леонардо да Винчи’’и неговите ученици,а точно срещу статуята се намира ,,Миланската Скала’’-най-ивестният оперен театър/разглежда се от вън/.Свободно време.Около 16:30 отпътуване за Кавалино. Настаняване в хотела вечерта към 21:00ч.

 Втори денЗакуска и отпътуване за пристанището.Пристигане на Пунта Сабионе около 8:30ч Отпътуване с корабче от Пунта Сабионе за Венеция-30 евро. Пешеходна разходка с  екскурзовод (минимум 1ч): площад „Сан Марко“; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. По желание посещение на „Двореца на Дожите“ – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797г, където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време, за да можете да се насладите на карнавала и да наблюдаваме Танца на Маските и обезглавяването на бика ,от където и идва венециянската поговорк‘‘Да отрежа главата на бика‘‘.След което към 18:00ч.се събираме и сеотправяме към хотела.Нощувка.

Трети денЗакуска и отпътуване за АУТЛЕТ ПАЛМА НОВА,в който целогодишно има намаления,шопинг около 2 часа,от там се отправяме,към Любляна ,кратка туристическа обиколка на словенската столица.Нощувка в около Любляна.

Четвърти ден-Закуска.Отпътуване за Загреб. Преди обяд пристигаме в Загреб-разположен по склоновете на Загребска гора, град с над 900-годишна история, традиции и богато културно наследство .Кратка панорамна обиколка на Загреб.Ще посетим и разгледаме централният площад „Бан Йелачич“, Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът „Долач“; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата „Св. Марк“; Парламентa; църквата „Св. Катерина“.Свободно време около 1 час за обяд и отпътуване за България

Пети ден-Пристичане в София рано сутринта около 5:00ч и в Плевен около 7:30ч.

ЦЕНАТА ВЛЮЧВА:

Самолетен билет София-Милано

Транспорт с туристически автобус

Туристическа програма в Милано,Венеция,Любляна,Загреб

Представител на фирмата през цялата екскурзия от Милано до България

2 нощувки със закуски в Кавалино

1 нощувка със закуска в района на Любляна

ЦЕНАТА НЕ ВЛЮЧВА:

Пътни такси-30 евро/задължително/

Корабче до Венеция-30 евро

Входни такси  и разходи от личен характер