ПОСРЕЩАНЕ НА СРЪБСКАТА НОВА ГОДИНА В НИШ

Цена: 82  лв

 

12.01-13.-01.2019 ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА СРЪБСКАТА НОВА ГОДИНА

ПЪРВИ ДЕН-Отпътуване в 05:00ч пред ЖПГ Плевен и в 7:30 от автогара Сердика в София за Сърбия.

Посещение на град Пирот, известен с пиротския пазар и старата крепост Калето. Свободно време за пазар. Отпътуване за Ниш.Посещение на Челе кула (или Кулата с черепите) е построена през 1809г по заповед на султан Махмуд II. В стената са зазидани черепите на над 900 сърби, убити през Първото Сръбско Въстание, включително на командира им Стефан Синджелич. До освобождението на Ниш през 1878г стените с черепи са стояли на открито, а след това са включени в построения с дарения параклис.

Пешеходна разходка в центъра на Ниш: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936г; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886г като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време.Настаняване в хотела.Свободно време.По желание вечеря.Нощувка.

ВТОРИ ДЕН-Закуска.Свободно време.По обяд отпътуване за Суковски  манастир.Вечерта пристигане в София и Плевен.

Цената включва:
*транспорт с автобус
*една нощувка със закуска в Ниш в хотел Рилемен или подобен
*екскурзоводско обслужване
Цената не включва:* Медицинска застраховка 6 лв.
*входни такси и разходи от личен характер.
*Вечеря в Механа с жива музика и включени безалкохолни и и алкохолни напитки-40лв

This entry was posted in АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ, ЕКСКУРЗИИ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН, НОВА ГОДИНА, ПРОМОЦИЯ and tagged . Bookmark the permalink.

Вашият коментар