Екскурзия до Ксанти и Кавала от 95лв

Екскурзия до Ксанти и Кавала на 9.03.2019 до 10.03.2018 с 1 нощувка със закуска, плюс транспорт:
• от София – за 95лв на човек;
• от Плевен и Луковит – за105 лв на човек.

Ксанти е малък град в Беломорска Тракия, разположен в подножието на Руен планина, част от южните склонове на Родопите. Намира се в североизточна Гърция, в област Източна Македония и Тракия. Ксанти е живописен родопски град, богат на история, традиции и обичаи. Има и много атракции за посетителите (включително и в околните територии). Струва си да се посети града по време на карнавала. Ксанти е известен също и като „градът на хилядите цветове“.

Ден 1
Отпътуване от Плевен пред ЖП гара в 04:00ч, от София автогара Сердика в 06:30ч, по посока ГП Кулата. По обяд пристигане в Кавала – пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица“, пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през XIX век, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550г, крепостта от XVI век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица), днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала.Отпътуване за Каснти. Настаняване в Хотела за нощувка. Възможност за гръцка вечер с жива музика в таверна (срещу доплащане).

Ден 2
Закуска. Посещение на карнавала и свободно време. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г и продължителността му е две седмици. По време на фестивала се провеждат различни културни мероприятия – концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден (неделя преди началото на Великденските пости), когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос. Това е спазване на стара традиция, според която се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие. Следобед отпътуване обратно за България. Пристигане в Плевен късно вечерта.
Офертата включва:
• транспорт с туристически автобус;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Ксанти;
• медицинска застраховка;
• придружител от туроператора през цялото време.

Офертата не включва:
• пътни такси – 15лв (задължително доплащане при подписване на договора);
• входна такса за крепостта в Кавала – 2 евро или други музеи, които ще посетите самостоятелно;
• гръцка вечер с жива музика в таверна – 25 евро;
• разходи от личен характер.

This entry was posted in АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ, ЕКСКУРЗИИ С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН, КАРНАВАЛИ, ФЕСТИВАЛИ and tagged . Bookmark the permalink.

Вашият коментар