БАРСЕЛОНА-ВЕНЕЦИЯ със самолет и автобус 4 нощувки

 

17.11.2017 до 23.11.2017

585лв.

 

 

1 Ден:
Полет до Барселона в 18:50ч. от терминал1 .Кацаме в 20:55ч. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

2 Ден: Закуска.Този ден ще вървим по Стъпките на Гауди- това е геният на съвременната архитектура – преобръща представите ви за пространство – за него ъгли не съществуват – всичко е овали.Ще започнем нашата обиколка с посещение на катедралата,,САГРАДА ФАМИЛИЯ’’най-грандиозният проект на Гауди,който е започнат преди повече от 100г.и ще бъде завършен най-вероятно през 2026г.Ще обиколим катедралата от вън и ще чуете нейната история,който желае срещу заплащане ще може да влезе да я разгледа и от вътре ,къдете со намитра и гроба на Гауди .След това ще продължим панорамната си обиколка с автобуса,ще минем през една от най-луксозните улуци в Барселона  Пасаж де Грация,където се намират две от творенията на Гауди-каса Мила и каса Батльо/разглеждат се от вън/.Тук екскурзовода ще ви разкаже малко повече за тези две къщи. Обиколката ни свързана с Гауди ще приключи с Плаца Реал.Продължаваме обиколката си към  „Площад Каталуня“,тук автобуса ще ни остави и ще продължим пешеходната си обиколка на Барселона.От площада продължаваме към Готическият квартал на Барселона ,които е най-старата част на града,тук можем да седнем в някое от заведенията за да отпочинете и да обядвате,ще видим и катедралата Свети Еулалия. Тук атмосферата е впечатляваща – така наречените улици са широки колкото да мине една кола, но за това пък почти след всеки ъгъл те посреща с по някой площад – може би в тази част на града площадите са почти колкото улиците. Сградите са каменни, сиви, високи и имаш усещането, че си попаднал в машината на времето. От там се отправяме ,към улица РАМБЛА-това е едно от най-оживените места в града.ЛА РАМБЛА  е пешеходна зона с множество заведения и сергии със сувенири, дълга около 1.5 км, започваща от площад Каталуния и завършваща във водите на средиземно море, над които гордо се извисява статуята СТАТУЯТА  НА  ХРИСТОФОР КОЛУМБ,с височина 40 метра и който иска може да се качи срещу допълнителна такса/3евро/,за да погледне Барселона от високо.От тук продължаваме към МОЛА,а който иска срещу допълнително заплащане може да посети АКВАРИУМА/20е/-един от най-големите в Европа,с огромни стъклени тунели .Свободно време.След като си починем на хълма продължаваме панорамната си обиколка към АРЕНА ДЕ ТОРРОС или арена за бикове.Където не толкова отдавна са се провеждали кориди,но тъй като в Каталуния коридите вече са забранени и в момента е превърната в огромен МОЛ.Ще видим също тъка и ВЕНЕЦИЯНСКИТЕ КУЛИ.От тук се връщаме в хотела.Нощувка.

3 Ден: Барселона – София
Закуска. По желание доплаща се трансфер 10 евро за Барселона .Или допълнителна екскурзия до Манастира Монсерат доплаща се 25 евро.Отпътуване за Барселона в 8:30ч. като нашата разходка ,ще се разходим в  ПАРКА ЦИТАДЕЛАТА,в който се намира ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА/има такса за да се влезе в нея/,водната каскада,ПРЕКРАСНИЯТ ФОНТАН,ТРИУМФАЛНАТА АРКА. По желание посещение на стадиона,,Камп НОУ’’30евро/вход с трансфер до стадиона/. Посещение на „Стадиона“ и „Музеят на клуба“. След като разгледаме стадиона се връщаме на центъра на Барселона и свободно време.
Връщане в хотела.Нощувка.

4 Ден-Закуска.Свободен ден.Използва се градският транспорт.По обяд отпътуване за Венеция.На по път за Франция може да се разгледа Жирона за около 3 часа и допълнително заплащане от 10 евро.

5 Ден Пристигаме на Пунта Сабионе  сутринта около 09:00ч.От Пунта Сабионе се качваме на корабче  и за около 30мин.стигаме в града на романтиката-ВЕНИЦИЯ.Първото нещо което,ще видим е ЗАТВОРА,мостът на ВЪЗДИШКИТЕ ,който свързва затвора с ДВОРЕЦА НА ДОДЖИТЕ.От там ще продължим към площад САН МАРКО,ще видим ЧАСОВНИКОВАТА КУЛА И БАЗИЛИКАТА САН МАРКО.Ще се разходим по красивите малки улички на Венеция,ще минем покрай,множество магазинчета и ГОНДОЛИЕРИ,за да стигнем до МОСТА РЕАЛИТО.След  това имаме свободно време и към 15:00ч.се чакаме за да отидем заедно до автобуса.Свободно време за плаж.Нощувка.

6 Ден- Закуска.Отпътуване за България.На по  път кратко посещение на шопинг център Палма Нова /около 2 часа/

 7 Ден- Пристигане в София рано сутринта  около 05:00часа в Плевен  около 7:00часа.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Барселона с включен малък ръчен багаж с размери 42 x 32 x 25см;

Автобусен транспорт от Барселона до Венеция и София

Трансфер от летище Барселона до хотела

Туристическа програма в Барселона

*придружител от фирмата

*екскурзоводско обслужване

*медицинска застраховка за лица до 65г.

3 нощувки  със закуски в района на Барселона

1 нощувка със закуска в района на Венеция

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Доплащат се при сключване на договора!!!

Регистриран багаж до 23кг – 62 евро на посока.

*Летищни  такси:30евро/задължителни/.

*Туристически такси по 2,00е на нощувка.

Допълнителни турове по желание:

*,,КАМП НОУ’’30евро/вход с трансфер до стадиона/. Посещение на „Стадиона“ и „Музеят на клуба“. Заплаща се предварително при окончателното плащане на екскурзията в офиса на фирмата.

Нощна панорамна обиколка на Барселона с посещение на Магическите фонтани-15евро/заявява се предварително при сключване на договора.Организира се на втори ден.

* На третият ден в Барселона за свободният ден или се използва градският транспорт и се закупува билетче за метрото.Или се доплаща трансфер на фирмата 10 евро,а тези който ще ходят до Монсерат заплащат 25 евро,което включва и после връщане в Барселона и вечерта трансфер до хотела.

Доплащат се на място!!!

*входни такси за музеи и забележителности в градовете

*такси зоологически градини и увеселителни паркове