БУДВА КОТОР ДУБРОВНИК ОХРИД

31.08.2021 до 5.09.2021-449лв

05.10.2021 до 10.10.2021-449лв

Офертата включва:
• Транспорт от Плевен и София с туристически автобус;
• Пътни и фериботни такси;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Будва;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Охрид;
• Туристическа обиколка на Будва, Тирана и Охрид;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването.

Офертата не включва:
• Градска такса – 1.50 евро на ден (задължително доплащане);
• Медицинска застраховка с покритие 2000лв – 2лв на ден;
• Еднодневна екскурзия до Цетине и Тиват -20евроминимум 20 желаещи);
• Полудневна екскурзия до Котор – 15евро (п2и минимум 20 желаещи);
• Екскурзия до Дубровник, с включени пешеходна обиколка с местен екскурзовод, чек пойнт такса и паркинг – 25евро;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Разходи от личен характер.

Програма на пътуването:

1 Ден
Отпътуване от Плевен в 16:00ч и от София в 18:30ч. Нощен преход.

2 Ден
Пристигане в Будва. Настаняване. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, екскурзия до Цетине и Тиват. Цетине е историческата столица на Черна гора, основана през ХV век. Посещение на манастира, където се съхраняват мощи на свети Йоан Кръстител, Влашката църква и Музея на черногорските крале. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Цетине. Отпътуване за Тиват – малко курортно градче в Черна гора. Разходка по Крайбрежната алея и край яхтеното пристанище. В 16:00ч – отпътуване за Будва. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Туристическа обиколка на Будва – едно от най-старите селища в Европа. Пешеходна обиколка на Старата част на града със Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата „Света Троица“ и църквата „Свети Иван“ от VII век.

Свободно време или, по желание и срещу доплащане, полудневна екскурзия до Котор – град под егидата на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка на Стария град с църквата „Свети Николай Чудотворец“, църквата „Света Мария“, католическата катедрала „Свети Трифон“ и Часовниковата кула. Връщане в хотела следобед. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, полудневна екскурзия до Дубровник – „Перлата на Хърватската ривиера“. Пешеходна обиколка в Старата част на града с църквите „Свети Спас“ и „Свети Влах“ – светецът защитник на града, паметника Гундулич, Паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и йезуитската църква „Свети Игнасиус“. По желание и срещу доплащане – разходка с корабче до остров Локрум. Свободно време. В около 18:00ч – отпътуване за Будва през живописния Которски залив с фериботната връзка Лепетане – Каменари. В около 20:00ч – връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Отпътуване за Тирана – най-големият град в Албания. Тирана не може да се похвали със забележителности като повечето големи европейски столици. Но все пак за гостите на града ще бъде интересно да видят площад Скендербег с паметника на едноименния национален герой, Джамията на Хаджи Етем бей от 1798г, строена цяло столетие, Националния исторически музей, Пирамидата, проектирана за музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, а днес останала изоставена, един от прословутите бункери от комунистическо време, разположен в центъра на града, както и новия облик на Тирана с лъскавите сгради на банки и офиси и първия албански небостъргач. В около 15:00ч – отпътуване за Охрид. Пристигане в около 19:00ч. Настаняване. Нощувка.

6 Ден
Закуска. Панорамна обиколка на Старата част на града с църквата „Света Богородица Перивлепта“, която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Самуиловата крепост, църквата „Свети Пантелеймон“, където се съхраняват мощите на свети Климент Охридски, църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града, църквата „Света София“, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил, Античния театър и Градската чаршия. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, разходка с корабче по Охридското езеро с прекрасна панорама към града. В около 13:00ч – отпътуване за България. Пристигане в София в около 23:30ч и в Плевен в около 02:00ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.