Охрид – Елбасан /по желание/ – Скопие

МАКЕДОНИЯ И ВЪЗМОЖНОСТ  ЗА  АЛБАНИЯ

3 нощувки, 3 закуски ,3 вечери + 1 празничен обяд за Великден

Плевен – Охрид – Елбасан /по желание/ – Скопие – Плевен

02,05.2021 до 05,05,2021
269,00лв

1 ден:  Отпътуване от гр. Плевен, пред Ж.П гара в 03:00 ч за Охрид. Пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод и посещение на Самуиловата крепост- обграждала столицата на Първото българско царство. Посещение на църквата „Св. Богородица“, включена в списъка на ЮНЕСКО. Това е бил един от най-главните храмове в Българската патриаршия. В църквата е изрисуван до най-малки детайли животът на Божията майка. Ще видите църквите „Св. София“ Свободно време. Настаняване в хотела на брега на езерото.  Вечеря.Нощувка.

2 ден: Закуска.Свободно време в Охрид или по желание посещение  на Елбасан  град в Централна Албания. Населението на града е 100 000 жители  Той е един от най – големите градове в страната. Градът е смесица от източни и средновековни сгради, и тесни калдъръмени улички. Тъй като градът е бил обсаждан от различни народи, всеки е оставил част от себе си в него. Може да видите и православни и мюсюлмански здания. Можете да отидете и на центъра, където ще намерите и православна църква. На 7км от Елбасан се намира манастир Св. Иван Владимир, който датира от XI век и в него се намират мощите на светеца. Интересен е и замъка на Елбасан. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

3 ден:  Закуска. По желание разходка до манастира „Св. Наум“. Разглеждане на църквата „Св. Св. Арахангел Михаил“, както и изворите на Охридското езеро, параклиса на „Св. Петка“ и Билянините извори. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден:  Закуска и след това към перлата на Македония – Скопие Свободно време за разходка в града: „Скопското кале, православната църква „Св.Спас”, гроба на Гоце Делчев, разположен в двора на църквата, Старата чаршия, Каменния мост. Свободно време за обяд. Отпътуване обратно към България. Пристигаме  вечерта.

Цена на човек в двойна стая :

 

ЦЦената включва:ената включва

 • Транспорт с автобус 3*;
  • 3 нощувки в хотел 3* в района на Охрид,
  • 3 закуски; 3 вечери и 1 празничен обяд
  • Обиколката на Охрид с местен екскурзовод

Организирано посещение в 23:00ч в църквата.

Придружител от фирмата през цялото време.

 

Цената не включва:

 

 • Екскурзия до Албания: 40 лева (осъществява се при минимум 20 човека);
 • Автобусна екскурзия до манастира „Св. Наум“ “ (без включена входна такса за манастира) при минимум 15 записани туристи – 10 лв
 • Входни такси и мероприятия посещавани по желание:
  Входна такса на „Св. Наум“: 60 денара; „Св.София“: 60 денари;
  Входна такса на Самуилова крепост: 30 денар ;
  Входна такса за „Св.Климент“: 100 денара (1 лева = 30 МКД);
This entry was posted in ЕКСКУРЗИИ ПРЕЗ 2021г and tagged , . Bookmark the permalink.

Вашият коментар