Созопол – Замъкът „Равадиново“

Созопол – Замъкът  „Равадиново“

24.03.2018г/25,03,2018г

75,00лв

1ви ден- Отпътуване в 06:00ч от гр.Плевен по посока град Созопол тук ухае на старинност и култура. В града могат да се видят сгради от различни епохи.

Археологическият музей в морския град се намира в сграда, предоставена от Светия Синод през 1961 година. Там се помещават   древни археологически експонати – находки от периода от 5 в. пр. Хр. до 17-ти век.  Могат да се видят и експонати на  християнското изкуство между 17-ти и 19-ти век.

Една от забележителностите  на Созопол е остров Свети Иван, който се намира на 910 м от града. Тук туристите могат да се насладят на прекрасна природа, да наблюдават различни видове защитени птици, както и архитектурни и исторически паметници на културата.

Архитектурният и археологически резерват Старинен Созопол е обявен за музей. Обликът на резервата оформят около 180 къщи от средата на 18-ти и началото на 19-ти век.

Средновековен Созопол е ограден с крепостна стена и кули, строени по времето на император Анастасий около 511 година.  От тези защитни съоръжения са запазени значителни фрагменти. Настаняване за нощувка.

2ри ден- Закуска. Отпътуване за  Замъкът“Равадиново“.От  пръв поглед  Замъкът е изпълнен в стила на класическите западноевропейски замъци, като смесица на стилове от епохата на Възраждането и Романтизма, но това не е така !  Стилът на Замъкът е един единствен и той е Приказният стил. Това е тайната на  магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш Замък, който го има само в приказките.  Отпътуване за Плевен в 14:00ч ,пристигане около 20:00ч

75,00лв.

Цената включва: транспорт от Плевен с туристически автобус, нощувка със закуска + вечеря в  Почивна база  „Черноморец“ в Приморско , медицинска застраховка,  представител на фирмата  през цялото време на пътуването.

 

Цената не включва: входна такса за замъкът – 10,00лв , лични разходи.