Рупите-Мелник-Сандански-Солун /по желание/

Двудневна екскурзия до

Рупите-Мелник-Сандански-Солун /по желание/

17.03.2018-18.03.2018г и 20.10.208 -21.10.2018

1ви ден – Отпътуване от Плевен  в 06:00ч   за Рупите (340км). В местността Рупите се намира храм-паметникът „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г. Местността е известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга, и с това привлича хиляди поклонници и туристи. Вангелия Гущерова (1911 – 1996 г.), както е пълното име на пророчицата, е известна в цял свят с многобройните сбъднати предсказания, които е изрекла.След това ще посетим гр.Мелник  най-малкият град в България .Ще опитаме от Мелнишкото вино и ще отпътуваме за Сандански.Настаняванев хотела.Нощувка.

2ри ден – Закуска . Свободно време в Сандански или по желание посещение на гр.Солун Панорамна обиколка на града, минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква “Св. Димитър”- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. След приключването на туристическата обиколка – Свободно време в центъра на града и около 14:30ч отпътуване за България. Прибиране в Плевен около 22:00ч

 

Цена : 89лв

 

Цената включва: *транспорт с туристически автобус. * 1 нощувка в гр.Сандански със закуска.  * медицинска застраховка, * придружител от фирмата през цялата екскурзия.

Цената не включва:  екскурзия до гр.Солун  -20,00лв по желание.

Входни такси ,лични разходи.